maandag 28 juni 2010

27/6 Estafetteloop Vaals-Venlo

Voor de 26e keer vond vandaag de estafettewedstrijd Vaals-Venlo plaats. Onder hoogzomerse omstandigheden werden de 7 etappes van Vaals-Venlo afgelegd. Met 5 teams waren we weer van de partij en ook deze keer was het winnende team het Superteam van STB, voor de 9e keer inmiddels.
In alle vroegte werd weer gestart vanaf de Vaalserberg voor de eerste etappe richting Wylre. Ook deze keer mocht ik deze weer lopen, omdat deze mij best wel ligt door de lange afdaling in het begin. Gelukkig was het ook nog niet al te warm en bleek de keuze voor deze etappe een goede zet. Ik kon deze etappe dan ook weer lekker op mijn tempo draaien en bleek zelfs onder de warme omstandigheden, volgens de officiƫle uitslagenlijst, slechts 4 sec. langzamer te zijn dan vorig jaar. De eindtijd in Wylre bedroeg 1:05:03 over de 15,5 km. In Wylre werd het stokje overgedragen aan Jan Schwanen voor wie deze bergetappe op het lijf is geschreven. Jan, net terug van vakantie, was echter wat bijgekomen (200 gram), waardoor hij het iets zwaarder had dan vorig jaar en hij 5 sec. op die tijd moest inleveren. In de tussentijd had ik me omgekleed en gewassen in de bus en waren we inmiddels gearriveerd in Nuth voor de start van John Haan op de 3e etappe. Vanaf hier stap ik op de fiets om de resterende etappes te begeleiden. In de middagzon is het inmiddels behoorlijk warm en is het in Nieuwstadt tijd voor de damesetappe. Hier mag Ineke de Ploeg weer aan de bak en gaat het richting St. Joost. "Hot legs" Ineke kan haar tijd van vorig jaar zelfs met 1 minuut verbeteren. In St. Joost is het tijd voor een korte pauze en een versnapering met drankje. In etappe 5 mag Wiel Frins aan de slag voor de ruim 17 km. richting Herkenbosch. Vanaf deze etappe heb ik het gevoel dat we het slachtoffer zijn geworden van een poging van "De Restjes" om ons uit te schakelen. Wij als STB Abrahams hadden nl. een brief van de "organisatie" met een routewijziging in etappe 5, en laat dat nou net niet in mijn Garmin staan! Sh..., waar is dat huis in het bos? Moeilijk te zien... helemaal niet te zien... zitten we goed? In het bos is de ontvangst altijd slechter, volgens Wiel. Toch maar door. Daar.... het huis! Nu linksaf, en ja hoor... daar lopen ze allemaal die we net ingehaald hebben. Eindresultaat 300 m teveel gelopen, of hebben die anderen allemaal 300 m te weinig gelopen?
In Herkenbosch is het de eer aan Jo Born. Ook hij mag ruim 17 km. gaan afleggen bij meer dan 30 graden inmiddels. De etappe voert naar Beesel en vooral over zonovergoten velden. De boodschap is nu, vooral veel drinken en het hoofd koel houden. In Beesel gaat John Born van start voor de laatste en lange etappe van 17,4 km tot Venlo met aankomst op de atletiekaccomodatie van Scopias. Deze etappe heeft gelukkig nogal wat schaduwrijke stukken met de nodige "afkoeling" en vers water van John Haan. De finish op atletiekbaan bij Scopias is altijd bijzonder. Het einde van een dag ploegencompetitie zit er op, en een dag die vooral ook gezellig is.