vrijdag 2 juli 2010

2/7 1e Meander zomeravondloop

De 1e Meander Zomeravondloop deed zijn naam alle eer aan. Met een temperatuur van ruim boven de 30 gr. was het advies vandaag om je verstand te gebruiken en vooral naar je lichaam te luisteren. Het parcours heeft slechts een klein stukje schaduw, maar voor de rest is het vooral veel zon en asfalt met stralingswarmte die bepaald niet tot snelle tijden zullen leiden.

Na van te voren nog even het WK en de prestaties van het Nederlands elftal te hebben gekeken, waarbij ik moet bekennen als niet-voetbalfanaat het toch weer enigszins leuk begin te vinden, was het om 19:00 u. tijd voor de start van de 5 km. Deze liep ik samen met Claudia om te proberen haar onder de 23 min. te begeleiden. Dat lukte helaas niet, maar onder de gegeven omstandigheden mocht zij wel een PR bijschrijven op haar palmares. Herr Pils gaat het volgend jaar zwaar krijgen als ze zo doorgaat.

Om 20:00 u. was het tijd voor de hoofdloop over 10 km. Wedstrijdgevoel en adrenaline ontbraken deze keer volledig en werd er maar een tempotraining van gemaakt. De 4 rondjes zijn ook niet echt uitdagend moet ik bekennen, maar de amusementsfactor was wel groot, vooral de afkoelingsposten en Francien met haar spuitwerk. Met de eindtijd van precies 45:00 en startnummer 7 (de eerste keer in al die jaren) had ik er een leuke tempotraining op zitten. De overwinning bij de mannen ging, zoals te verwachten was, naar Jürgen Austin-Kerl met 33:21. Bij de vrouwen was de overwinning eveneens naar verwachting voor Silke Optekamp met 38:48.

Daarna was het tijd voor nog meer afkoeling onder het genot van wat sjoes. De prijsuitreiking en de tombola vielen goed in de smaak en was een gezellige afsluiting van deze zomeravond. De organisatie had het goed voor elkaar en de prijsuitreiking was volgens Duits concept, alle 5 jaar leeftijdscategorien. De prijs voor de beste verkeersregelaar ging naar Leo Quaedvlieg.

Helaas viel de opkomst qua deelname aan de wedstrijd toch enigszins tegen, maar dat is uiteraard verklaarbaar. De tweede editie staat in ieder geval voor volgend jaar op 1 juli al op de kalender volgens de woordvoerder van Meander.