zaterdag 18 augustus 2012

Voorbereiding Jungfrau Marathon

Week 6 (23 juli - 29 juli)


De eerste 5 weken van de Jungfrau Marathon training zijn inmiddels verstreken en dus is het nu tijd voor een korte tussenstand. De eerste weken waren vooral erop gericht om wat kilometers in de benen te krijgen. Met zo'n twee keer per week tegen de 2 uur, hebben we het weekgemiddelde aardig rond de 80 km. kunnen krijgen. In de training zitten ook een aantal extra heuveltrainingen ingebouwd, w.o. de Wilhelminaberg en een paar steenbergen net over de grens. De eerste weken waren het vooral de slechte weersomstandigheden die het niet altijd makkelijk, lees uitnodigend, maakten om de loopschoenen aan te trekken. Maar eenmaal op pad, liepen de trainingen samen met Leo en René toch prima. Op zondag 22 juli hebben we de eerste echte lange duurloop gedaan van 28 km. onder prima weersomstandigheden en is de zomer eindelijk aangebroken en zijn het opeens de zomerse temperaturen waaraan we moeten wennen. De strijd tegen de elementen geven we echter niet op. Aanstaande zondag gaat het voor een mooie trainingsloop naar Monschau, waar we 33 km. van de Monschau Marathon als trainingsloop gaan doen.

Week 7 (30 juli - 5 aug.)  

De afsluiting van week 6 op zondag in Konzen met de lange duurloop over 33 km. verliep prima. De weersgoden waren ons goed gezind en werden we getracteerd op een prachtige loop door de ongerepte natuur van het Monschauer Land. 
Deze week staat in het teken van herstel en wordt weer wat korter werk ingelast en wat alternatieve trainingen, w.o. een aantal dagen van de fietsvierdaagse. De lange duurloop op zondag 5 augustus wordt in ieder geval aangehouden.

 

Week 8 (6 aug. - 12 aug.)

Week 8 stond vooral in het teken van de Monschau Marathon die als trainingsloop moest dienen en ultieme test voor het lange werk. Het tempowerk had deze week dus sowieso minder aandacht. Het verloop van de Monschau Marathon was volgens het boekje. De afgelopen 7 weken hebben in ieder geval het gewenste resultaat opgeleverd. Het wordt nu langzaam aftellen en ook de vakantie zit er bijna op met nog een weekje te gaan.

Week 9 (13 aug. - 19 aug.)

Nadat ik maandag na de MM had uitgelopen, bespeurde ik al weining pijntjes. Een goed teken dus. Met de fietstocht op dinsdag naar Bad Münstereifel (ca. 100km) was het weer genieten van een heerlijke zomerdag. Met een paar korte duurloopjes en de Meanderloop kwam ik toch weer aan wat kilometers. Zaterdag heb ik een poging ondernomen met René om een trail te lopen in Valkenburg, maar dat liep van geen kant. Ook de trainer kan eens een slechte dag hebben... zullen we maar zeggen. Volgende uitdaging wordt de Monte Sophia XI op zaterdag 25/8.

Week 10 (20 aug. - 26 aug.)

De laatste zware week met tegen de 100 km. verliep op zich goed. De laatste lange duurloop werd onder broeierige omstandigheden tijdens de Monte Sophia afgelegd en ik moet zeggen dat het nu langzaam tijd voor de tapering off. Met nog twee weken te gaan is nu het motto "niets moet, alles mag" en zullen we nog wat korte trainingen doen. 
Week 11 en 12 slaan we dus nu over. Het verslag van de Jungfrau Marathon 2012 volgt.