woensdag 15 juli 2009

15/7 Wereldrecord Micah Kogo in Parelloop erkend

29 maart jl. liep Micah Kogo bij de 10 km Parelloop in Brunssum een tijd van 27.01 min.; dit is de snelste tijd ooit op de weg gelopen. Vandaag bereikte ons het vreugdevolle bericht dat de IAAF dit als een officieel wereldrecord heeft erkend.
Wij gingen er vanuit dat er een snelle tijd zou worden gelopen, maar deze prestatie overtrof onze stoutste verwachtingen. Gelukkig waren wij wel goed voorbereid op verrassingen als deze. Uiteindelijk was dit niet de eerste keer dat in Brunssum een wereldrecord werd neergezet. Sammy Kipketer liep in 2001 in Brunssum al een wereldrecord in een tijd van 27.18.
Het is geen incident meer te noemen. De Parelloop is de laatste drie jaren telkens goed geweest voor de snelste jaarprestatie op de 10 km. Hiermee is eens te meer aangetoond dat een Brunssumse vrijwilligersorganisatie erin slaagt om steden als Manchester, Barcelona, San Juan, Ottawa en New Orleans op sportief gebied te verslaan.
Micah Kogo en zijn manager Ricky Simms reageerden zeer verheugd op het nieuws dat het inmiddels ruim zes jaar oude record van Haile Gebrselassie nu uit de boeken is geschreven .