maandag 3 oktober 2011

2/10 26e Bredase Singelloop (clubreis STB)

De jaarlijkse clubreis ging dit keer naar de Bredase Singelloop met haar 26e editie. En deze keer was er ook nog een klein jubileum. Het was namelijk ook de 10e STB clubreis sinds 2001. Tien jaar lang op voortreffelijke wijze geregeld door met name Theo Schmeits die er iedere keer weer in is geslaagd om een mooi wedstrijdevenement uit te zoeken met een gezellige horecalocatie achteraf. Zo ook vandaag dus weer in Breda. En ja hoor, ook deze keer weer schitterend (zomer)weer.
Na de busreis van ca. 2 uur, arriveerden we even voor 10 u. in Breda. Als eerste waren de dames Lonneke, Carmen en Gerda aan de beurt voor de 5 km. om 11:00 u. Vervolgens was om 11:25 u. de start van de 10 km. met een zeer groot deelnemersveld. Hieraan deden ook de meeste STB-ers mee en was het voor Iris Pillich haar eerste 10 km. wedstrijd, waarop zij ook nog een mooi PR liep met 49:49. Ellis Jacobs schitterde weer op de 10 km. door een mooie 3e plaats te behalen met 38:19. Om 12:35 u. zijn de deelnemers aan de 15 km. aan de beurt, waarbij Claudia Steinbusch mooi het tempo kon vasthouden en in 1:14 wist te finishen. Met plaats 6 in het deelnemersveld finishte Erik Haakma met 58:11 mooi onder de eerste 10.
Dan is het langzaam tijd voor de Halve Marathon. De middagzon brandt behoorlijk en we begeven ons naar de startplaats. We zien Claudia juist ook nog even doorkomen bij het 10 km. punt en zien dat ze mooi op schema ligt. Dan nog enkele sanitaire bezigheden en de eerste kennismaking van Loraine met het chemisch toilet. We zoeken nog even wat schaduw op en vervolgens begeven we ons naar de startvakken. Het aftellen begint en we worden weggeschoten. De eerste kilometers gaan te snel en ik moet Loraine terugfluiten. Na 3 km. is het tempo eindelijk iets gezakt, maar we lopen nog altijd te snel (4:08/km). Bij 5 km. komen we net onder de 22 door en Loraine geeft aan dat het tempo voor haar nog steeds te hoog is. Dus weer een tandje terug. Bij het 10 km komen we op 44:40 door en lopen nog altijd onder de 1:35 u. Het wordt echter steeds warmer en ik moet iedere keer omkijken en inhouden. Tussen 10 - 17 km. leveren we behoorlijk in en zie ik dat 1:35 niet meer haalbaar is en gaan we onder het motto samen uit samen thuis de laatste kilometers in. Vanaf 18 km. komt er opeens weer vaart in en kan het tempo weer enigszins opgevoerd worden. Dan bij 20 km. komt opeens de pacer van 1:40 bij ons en gaat Loraine de versnelling in. Ik moet nu nog even bijten en finishen we toch nog onder de 1:40. Uiteindelijk waren we wel tevreden met deze eindtijd en was het voor mij een mooie tempoduurloop onder deze omstandigheden.
Nadat we ons hadden gedouched bij de KMA werd vervolgens bij onze locatie "Het Kabinet" aangeschoven aan tafel voor het avondeten. Dat smaakte natuurlijk extra goed en de koolhydraten in vloeibare vorm werden weer snel aangevuld.