maandag 28 mei 2007

De Garmin Gang en MotionBased

Binnen onze club (STB) hebben inmiddels zo'n kleine 20 leden de FR305. Het leuke daarvan is dat je niet alleen kunt zien hoe en wat je zelf traint of aan wedstrijden loopt. Ook het bekijken van gegevens van andere "collega" lopers behoort tot de mogelijkheden als je gebruik maakt van MotionBased (www.motionbased.com).
Hoe kun je deze gegevens nu raadplegen? Uiteraard moet je daarvoor de accountnaam van je clubmaat hebben en moet hij of zij de activiteiten voor anderen publiekelijk maken. Je kunt nl. ook je gegevens verbergen met de "hide" optie in MB.
Als je de accountnaam hebt, dan kun je in je internetbrowser heel simpel de openbare activiteiten raadplegen door in de adresregel in te voeren http://accountnaam.motionbased.com
Als voorbeeld hier de link naar mijn gegevens http://runningherm.motionbased.com
Je kunt ook de gegevens via een RSS-feed bekijken, http://runningherm.motionbased.com/rss
MotionBased is mijn favoriete toepassing voor het analyseren van mijn gegevens, daarvoor hield ik al eerder een pleidooi. Wat overigens ook een voordeel is, je hebt automatisch een backup van je gegevens. Ze staan dan welliswaar aan de overkant van de grote Oceaan op een server, maar als je PC ooit onverhoopt crasht en je hebt geen backup gemaakt, dan is geen man over boord. Je kunt ze simpel weer terughalen met de exportfunctie die diverse bestandsformaten ondersteund.