vrijdag 16 februari 2007

Flashback : 1997 De 15 van Landgraaf

Inmiddels alweer 10 jaar geleden vond dit eenmalig hardloopevenement plaats ter ere van het 15-jarig bestaan van onze gemeente. Om precies te zijn op 14 september 1997.
De gehele organisatie van dit evenement was in handen van atletiekvereniging STB. Het parcours van de hoofdloop over 15 km. bestond destijds uit 3 rondes van 5 km. Helaas betrof het een eenmalig evenement dat kon rekenen op zowel deelname van internationale als ook regionale wedstrijdatleten, maar ook recreatieve lopers. Het evenement trok in totaal ruim 500 deelnemers op alle onderdelen, waaronder ook jeugdlopen.

Als je naar de uitslagenlijst van de hoofdloop kijkt, dan zie je een paar opmerkelijke namen van deelnemers, zoals de in België wonende Wit-Rus Vladimir Tonchinski, de Wit-Russin Nadezjda Illijna, oftewel Nadja Weijenberg uit Schinnen (tijdens Olympische Spelen 2000 6e plaats bij de Marathon) en de uit Noorwegen afkomstige Tarjei Sandnes. Ook de uit onze eigen contreien afkomstige Nico Hamers ontbrak niet.


De start en finish van de 15 van Landgraaf was gelegen op de Kampstraat bij winkelcentrum Op de Kamp, waar naast het hardloopevenement ook diverse activiteiten voor winkelend publiek en de kinderen plaats vond in het kader van het 15 jarig bestaan van de gemeente.

De uitslagenlijst is hier te vinden.

Hieronder vindt u het parcours van de 15 van Landgraaf destijds.
http://trail.motionbased.com/trail/player/1838822

Geen opmerkingen: