zaterdag 3 februari 2007

Deel 3 : Forerunner x05 - Tips en truuks



MotionBased is een webtoepassing waarmee je de vastgelegde gegevens van je Forerunner kunt uploaden. Naast uitgebreide grafische weergaven van je gegevens in rapporten en grafieken, verrijkt MotionBased ook je gegevens met bijvoorbeeld weerinformatie. Ook behoort het exporteren van je gegevens naar andere toepassingen (zoals Google Earth) tot de mogelijkheden.
Omdat MotionBased gekoppeld is aan een database met wereldwijde gegevens over hoogteverschillen, is het mogelijk om correcties uit te voeren voor je training- en wedstrijdroutes. Hierdoor ontstaat een nauwkeurig beeld van het hoogteprofiel. Deze optie heet MB Gravity Webservice en kun je in de persoonlijke voorkeursinstellingen aan zetten. Via Trailnetwork kan eenieder wereldwijde activiteiten van anderen bekijken, mits deze hun activiteit publiekelijk hebben gemaakt. Je kunt namelijk ook activiteiten verbergen voor anderen.

Door je te registreren krijg je een account waarmee je MotionBased gratis kunt gebruiken. Hiermee kun je welliswaar je eigen gegevens opslaan, maar je kunt maar in beperkte mate gebruik maken van een aantal functies. In de meeste gevallen is dit echter toereikend.
Wil je echter verzekerd zijn van het bewaren van grotere hoeveelheden gegevens en rapporten dan kun je een betaald account nemen. Dit kost een paar euro per maand en verder heb je geen last van overbodige reclames. Kijk hier hoe je je MB-account het beste kunt instellen om de juiste gegevens te krijgen.

Hier is de link naar de homepage van MotionBased :
www.motionbased.com

Hier is de link naar het forum van wereldwijde gebruikers : http://forums.motionbased.com/smf/index.php

Er is ook een Wiki van MotionBased. Hierin vind je verklaringen van begrippen en het gebruik van vele functies. Hier de link : http://wiki.motionbased.com


Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar deze toepassing, want als je hiermee enigzins vertrouwd bent dan gebruik je de TrainingCenter software eigenlijk niet meer.

Hier enkele voorbeelden :

Tempoduurloop m.b.v. de player
http://trail.motionbased.com/trail/player/2007667

Dotracing van een tempoduurloop en een duurloop over dezelfde route:
http://trail.motionbased.com/trail/activity/race/dot.mb?sortOrder=55&pks=2007667,1992400